Is uw RI&E nog actueel?

Als werkgever heeft u het beste met uw werknemers voor, een veilige en gezonde werkplek is daarbij belangrijk. Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is het instrument om de risico’s binnen uw onderneming in kaart te brengen. Daarnaast optimaliseert het de arbeidsomstandigheden voor uw werknemers. Bovendien voldoet u als werkgever met een actuele RI&E aan zowel uw wettelijke verplichting (Arbowet) als aan de voorwaarden van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en/of verzuimverzekering.

Wanneer moet een RI&E worden bijgesteld?

Er is specifieke geldigheidsduur. Wel is het belangrijk dat uw RI&E actueel blijft. Bij ingrijpende wijzigingen als verhuizing, werkmethoden, werkomstandigheden of gebruikte technieken dient u de risico-inventarisatie en -evaluatie ook te actualiseren. Wij adviseren u om deze dan ook eens in de vier jaar te laten controleren en eventueel bij te stellen.

Wanneer uw RI&E niet actueel is of u beschikt hier helemaal niet over, dan kan de Inspectie SZW, bij controle, een boete opleggen. U loopt dit risico ook als er onverhoopt een bedrijfsongeval plaatsvindt en u niet beschikt over een actuele RI&E.

Wanneer u nog niet beschikt over een RI&E of u wilt deze graag laten actualiseren, dan kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

Neem contact op met onze adviseur

 

Lees het vorige artikel: Nieuw: MijnArbeidsjurist

Deel dit artikel via: