We kunnen er niet meer omheen, elektrificeren van werkmaterieel. Nederland is dan ook koploper op het gebied van verduurzaming van werkmaterieel. Veel verzekeraars stellen hogere eisen aan een elektrische machine dan aan de gewone conventionele machine (diesel), maar vinden wij dat terecht?
Kosten en risico’s van elektrische machines
Elektrische machines zijn veel kostbaarder in aanschaf t.o.v. van hun vertrouwde conventionele broertje of zusje. De cascopremie is een afgeleide van de nieuwwaarde van het object, dus het is logisch dat de cascopremie hoger is (sec. pro rata). Als we het plat slaan mogen we concluderen dat het brandrisico enigszins toeneemt, maar het risico op eigen gebrek schades neemt weer af. Er zijn immers minder draaiende delen die schade kunnen veroorzaken. Het WA(M) risico (w.o. kabel- en leidingschades) is daarentegen gelijk aan dat van de conventionele variant en het is dus ook niet nodig om u daar meer premie voor te laten betalen.
Bij Boval kijken we naar risico’s en daar is de premie op afgestemd.
De afgelopen tijd zijn wij intensief bezig geweest om juist de risico’s van elektrische machines in kaart te brengen. Ombouwbedrijven, experts en verzekeraars hebben eraan bijgedragen om de risico’s van elektrificeren goed op de beeldplaat te krijgen.
Uw sparringpartner voor verzekeringen op maat
Wij zijn er als Boval dan ook trots op dat wij u, ook hier weer, als sparringpartner/adviseur goed kunnen bijstaan met verzekeringen die afgestemd zijn op de risico’s waar we naar kijken. Voor elektrische machines, is dat in tegenstelling tot hoe de markt ernaar kijkt, echt niet spannender dan bij de conventionele machines. Onze premiestellingen zijn dus ook voor deze objecten onverminderd scherp met heldere en uitgebreide voorwaarden!
Wilt u een vrijblijvend advies en voorstel ontvangen gebaseerd op onze visie dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 023 – 520 10 30 of laat ons u terugbellen.