Tips om stilstaand werkmaterieel te beheren tijdens de zomervakantie

De zomervakantie is een periode waarin veel bouwprojecten tijdelijk stil komen te liggen. Dit kan leiden tot stilstaand werkmaterieel, wat zowel een kostenpost als een veiligheidsrisico kan zijn.

Hier zijn enkele tips voor ondernemers om effectief om te gaan met stilstaand werkmaterieel tijdens deze periode:

1. Preventief onderhoud uitvoeren:
Gebruik deze stilstand periode om preventief onderhoud uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat het materieel in topconditie is wanneer de werkzaamheden weer beginnen.

2. Bescherming tegen weerselementen:
Zorg ervoor dat het materieel goed beschermd is tegen allerlei weersomstandigheden. Plaats machines indien mogelijk in overdekte opslagruimtes. Als dit niet mogelijk is, gebruik dan stevige dekzeilen om het materieel te beschermen tegen regen, zon en stof. Dit voorkomt schade door roest en verkleuring.

3. Beveiliging en toezicht:
Stilstaand materieel kan een aantrekkelijk doelwit zijn voor diefstal en vandalisme. Investeer in beveiligingsmaatregelen zoals camera’s, hekken en verlichting.

Met deze tips kunt u zich als ondernemer het beste beschermen de aankomende zomerperiode. Wij wensen u alvast een fijne zomer toe!

Wilt u advies of informatie over onze verzekeringen?

Wij bieden vrijblijvend en persoonlijk advies op maat. Bel gerust 023 – 520 10 30 of vul ons contactformulier en wij nemen contact met u op.

 

Deel dit artikel via: