Wat houdt het pluspakket van Boval in?

Als werkgever wilt u uw medewerkers graag zekerheid bieden, vooral in situaties van langdurige ziekte. Boval biedt hiervoor het ‘pluspakket’, een pakket dat financiële rust geeft aan uw medewerkers en hen ondersteunt tijdens moeilijke tijden. Dit artikel legt uit wat het pluspakket van Boval precies inhoudt, hoe het verschilt per cao en welke voordelen het biedt voor zowel werkgever als werknemer.

“Mijn bedrijf zit in cao Groen, Grond en Infrastructuur (GGI, voorheen LEO), wat is een ‘pluspakket’?”
Het pluspakket biedt uw werknemer financiële zekerheid op het moment dat deze langer ziek is dan een half jaar. Deze zekerheid kan tot de AOW-leeftijd duren. Tijdens de eerste twee jaar van ziekte wordt het inkomen tot 100% aangevuld. Als een medewerker na twee jaar nog ziek is dan ontvangt deze tijdens de eerste vijf WIA-jaren een aanvulling vanuit het pluspakket van 10%. Mocht een medewerker te maken krijgen met een WGA-hiaat dan volgt er vanuit het pluspakket een aanvulling tot 70% van het voor de medewerker verzekerde jaarloon tot AOW-leeftijd. Hierbij wordt wel rekening gehouden met uitkering(en) en het eventueel verdiende inkomen. Vanuit het oogpunt goed werkgeverschap is het aan te raden het pluspakket altijd aan te bieden. De premie voor het pluspakket betaald de medewerker zelf door een inhouding op het (bruto) loon. Het is voor een medewerker niet verplicht het pluspakket af te sluiten. Afmelden is mogelijk met een afstandsverklaring.

Wat als ik nu te maken heb met de cao Bouw & Infra?
De CAO Bouw & Infra schrijft voor dat een werknemer in het eerste jaar van ziekte recht heeft op 100% van zijn vast overeengekomen loon en in het tweede ziektejaar 70%. Komt het loon daarmee onder het geldende minimum, dan bent u als werkgever verplicht dit aan te vullen tot het minimumloon. De bonusregeling bij succesvolle re-integratie is inmiddels vervallen. Als uw verzekering nog een dekking heeft van 100% voor het tweede ziektejaar dan kan deze worden aangepast. Wanneer u aangesloten bent bij het Bedrijfspensioenfonds Bouw (bpfBOUW) dan is de basisaanvulling op de WGA-uitkering hierin geregeld. Als het bedrijf hier niet bij aangesloten is dan geldt er een verplichting om een WGA Hiaatverzekering voor de medewerker af te sluiten. De werkgever en werknemer betalen ieder de helft van de verzekeringspremie.

Wilt u meer advies of informatie over ons pluspakket?
Wij bieden vrijblijvend en persoonlijk advies op maat. Bel gerust 023 – 520 10 30 of vul ons contactformulier en wij nemen contact met u op.

Lars Flaton
Accountmanager Schade- en Inkomensverzekeringen

Milieuschadeverzekering Boval

 

Deel dit artikel via: