Praalwagen

Praalwagenverzekering

Een carnavalsoptocht of een bloemencorso, wellicht doet u er ook aan mee en dient uw landbouwtrekker als praalwagen tijdens de carnavalsoptocht. Uw landbouwtrekker moet net als een auto altijd verzekerd zijn tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA), met als doel ‘slachtofferbescherming’. Met de WA verzekering is de trekker onder andere verzekerd voor (agrarisch) loonwerk.  Bijzondere activiteiten, zoals carnavalsoptochten, waarvoor een landbouwtrekker kan worden ingezet, vallen niet onder de normale dekking van uw WA verzekering. Hiervoor kunt u de praalwagenverzekering afsluiten.

Dekking

Om te voorkomen dat u geconfronteerd wordt met de (financiële) risico’s na een ongeval met een praalwagen, biedt Boval u een praalwagenverzekering. Een verzekering die niet alleen uw vermogen veiligstelt, maar er ook voor zorgt dat als er eens wat mis gaat, de benadeelde niet met lege handen achterblijft. Een verzekering die zowel door u – als deelnemer aan één of meerdere optochten – als door een organiserende vereniging gesloten kan worden.

De praalwagenverzekering is geschikt voor vrijwel ieder evenement of optocht waarbij praalwagens worden gebruikt. De bestuurder van de praalwagen dient wel in het bezit te zijn van rijbewijs categorie B + E.


Vraag vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen