Welke dekking biedt een land- en werkmaterieel verzekering

Tijdens de werkzaamheden met uw werkmaterieel bestaat de kans dat u schade maakt aan uw eigen materieel of aan dat van derden. Zo kan uw graafmachine een leiding kapottrekken of de shovel letselschade veroorzaken. Voor dit financiële risico kunt u een land- en werkmaterieelverzekering afsluiten. Een land- en werkmaterieelverzekering biedt dekking voor uw landbouwmachines, bouwmachines, transportmachines en andere soorten werkmaterieel. U kunt daarbij kiezen uit verschillende soorten dekkingen:

  • Aansprakelijkheid: Schade die u met uw land- en werkmaterieel veroorzaakt aan anderen of aan andermans voertuig(en) of spullen is verzekerd. Dit is een verplichte verzekering voor zelfrijdend (gemotoriseerd) land- en werkmaterieel. Ook kabel- en leidingschade valt onder deze dekking. Boval hanteert hiervoor standaard een verzekerde som van € 2.500.000 per gebeurtenis.
  • Beperkt Casco: Wanneer er voor deze vorm is gekozen dan is er tot maximaal de verzekerde som dekking voor o.a. brand, ontploffing, blikseminslag, storm, diefstal, vermissing en verduistering.
  • Volledig Casco: Met de Volledig Casco dekking zijn uw eigen machines verzekerd tegen schade die ontstaat in het verkeer, door onverwachte gebeurtenissen, door menselijk handelen en/of nalatigheid. Voor machines tot en met 7 jaar oud is ook schade door eigen gebrek verzekerd. Verder kunnen (rups)banden en accessoires zoals gps en bakken meeverzekerd worden.

Omdat Boval thuis is in uw branche, weten wij wat belangrijk is. Veel verzekeraars bieden bijvoorbeeld geen of beperkte dekking voor sloopwerkzaamheden of het trillen en slaan van damwanden. Onze verzekering kan op maat gemaakt worden voor uw specifieke behoeften. Zo kan de dekking uitgebreid worden met bijvoorbeeld:

  • Extra kosten
  • Nieuwwaarderegeling
  • Schade aan lading en last
  • Schadeverzekering inzittenden

Kortom, een land- en werkmaterieelverzekering is een belangrijke verzekering binnen uw branche. Wij bieden bescherming tegen onvoorziene kosten en zorgen ervoor dat u zich op het runnen van uw bedrijf kan concentreren. Wilt u meer informatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Deel dit artikel via: